TUDTA? A TEÁVAL A KUTYÁKAT IS TÁMOGATHATJA!

Ennek a teának a megvásárlásával a gyerekek mellett, támogathatja a kutató-mentőkutyákat is. Terveink között szerepel, hogy partnereinknek azt is ajánljuk majd, hogy ezeknek az állatoknak a munkáját is támogassa.

Évente több száz esetben mentenek életet az ilyen a kutyák. A világon alig több mint  negyven kutyás egység rendelkezik nemzetközi bevethetőségi vizsgával, közülük néhány kutya a Magyar Vöröskereszt alapszervezeteként tevékenykedő, Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat tagja.  


A Nemzetközi Mentőkutyás Szövetség – (International Rescue-Dog Organization – IRO) 2008 óta, minden év április 28-án ünnepli a Mentőkutyák Világnapját. A szövetség 39 ország, 115 mentőkutyás egységét tömöríti, melynek Magyarország is tagja. 

A hazai mentőkutyák éves szinten több száz esetben segítik az eltűnt, romok alatt rekedt emberek kutatását valamint sok esetben egy-egy bűnügy kapcsán a rendőrség munkáját is nagyban megkönnyítik.  

Az tervezzük, hogy 2024 -től, a vásárlással támogathatja ezeket a mentőkutyákat is. Ha két csomag teát vásárol nálunk, akkor az egyik kutyás tea árából 100 forintot utalunk át a Magyar Vöröskereszt számlájára. 

Korábban már vásároltunk a teák árából vidéki menhelyeknek is olyan kutyaeledeleket,  amelyek az itt tartott kutyusok egy-egy napját tudták könnyebbé tenni. A vidéki menhelyeket támogató akciónkat hamarosan megismételjük. 

Ha a munkahelyed szívesen vásárolna tőlünk kutyás teát az irodába, akkor írj nekünk. Minden tea megvételével a vállalathoz legközelebb eső menhelyet is támogathatjátok.