HOGYAN SEGÍTHET AZOKNAK,  AKINEK SOSEM VOLT ÚJ JÁTÉK A KEZÜKBEN?

Ahogy említettük, a tea árának egy része jótékony célt szolgál. Minden vásárlása 500 forinttal segíti azt a kampányt, amelynek segítségével játékokat vásárolunk rászorulók számára. Az akció nem új, tavaly télen sok magyar, hátrányos helyzetű kisgyermek is kapott ajándékot az "Egy csésze szeretet" akció segítségével. Az akcióról több cikk is megjelent. Amennyieben támogatni szeretné a kampányt, vegyen egy jótékony teát, ha van egy kávézója, étterme, ahol ezt a teát szívesen forgalmazná, írjanak nekünk. Várjuk azoknak a cégeknek is a  jelentkezését, amelyek szívesen támogatnák az akciót azzal, hogy a munkahely büféjében,  vállalatuk éttermében is ezt a teát kínálják dolgozóiknak.  A tea cégen belüli fogyasztásával, a vállalat kifejezheti társadalmi szerepvállalását és szolidaritását azokkal, akik most bajba jutottak.

Mekkora a gyermekszegénység Európában? 

2020-ban az Európai Unió területén élő gyerekek 24,2%-a volt kitéve éhezésnek vagy társadalmi kirekesztettségnek. Azokban a háztartásokban, ahol egy személy felügyel a gyermekekre, a kockázat mértéke 42,1%-os. Ezek átlagértékek, a gyermekszegénység mértéke teljesen eltérő lehet Európa különböző régióiban. A legmagasabb, 41,5%-os arány Romániában tapasztalható, Bulgáriában a második legrosszabb a helyzet 36,2%-kal. Szlovéniában a legjobb az arány, itt a gyerekek 12,1%-a volt kitéve éhezésnek vagy társadalmi kirekesztettségnek. Magyarországon valamivel az átlag alatt van az arány, 21,7%. 

A koronavírus-járvány, a háború sokat rontott a helyzeten az anyagi bizonytalanság, a szegénység, és a fizetésekkel kapcsolatos egyenlőtlenségek növekedése miatt.