Szinte minden jótékonysági akciónk felkelti a média érdeklődését. Támogatóink kreatív PR csapatai mindig megtalálják a módját annak, hogy CSR aktivitásaikkal bekerüljenek a média látóterébe. Az "Egy csésze szeretet" akció keretén belül is számos lehetőség van arra, hogy a támogatók megjelenjenek a sajtóban. 

Tavaly a világ egyik legnagyobb autógyártójával közös  akciónkról a média így tudósított. Ezzel párhuzamosan a szállodaipar élvonalába tartozó  The Ritz-Carlton, Budapest erkélyén zajló CSR eseményünket is méltatta a sajtó. Legbüszkébbek azonban arra vagyunk, 15 éven át részesei lehettünk Európa talán legnagyobb adománygyűjtő akciójának is, amely PR szakembereinknek is köszönhetően a német, a francia és kínai híradókban is szerepelt már.  


Közlemény: 2021. 

Idén reggelizni is lehet a Mikulással

A járványhelyzet az eddigieknél is jobban rávilágított arra, hogy milyen fontos szerepet tölt be életünkben az egészséges táplálkozás és a sport. Ez az egyik oka annak, hogy a Mikulás is fittebb és környezettudatosabb lesz idén decemberben. Legalábbis ezt állítják azok a szervezők, akik több karitatív szervezettel közösen indítják el az „Egy csésze szeretet” elnevezésű kampányt.

Az akció keretén belül az ország tíz településén lehet reggelizni és teázni a Mikulással. Ő és segédjei híres cukrászdákban, turisztikailag fontos éttermekben várják majd a gyerekeket és szüleiket.

Fontos a klímabarát táplálkozás

Az akció egyik fontos célja, hogy kirándulásra, friss levegőre csábítsák a családokat a téli időszakban. Ugyanakkor a környezettudatos életmódra és az egészségesebb táplálkozás fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet, ezért a helyszíneken emberi nagyságú recepteket is kiállítanak. Ezek segítségével egy viszonylag új fogalommal, a klímabarát táplálkozás kifejezéssel is megismerkedhetnek a családok.

A Mikulás napenergiát használ

"Idén a Mikulás jó példát szeretne mutatni a gyerekeknek, ő maga is egészségesebben táplálkozik majd és csökkenteni próbálja ökológiai lábnyomát. Ajándékcsomagoló üzemének működtetéséhez napenergiát is használ. A csomagok kiszállításában a rénszarvasok mellett, kizárólag hibrid vagy elektromos meghajtású autók vehetnek részt. A Mikulás arra is felhívja a figyelmet, hogy a csomagolópapírok használata is jelentős mennyiségű szén –dioxid kibocsájtással jár. A britek például becslések szerint évente mintegy 365 ezer kilométernyi csomagolópapírt dobnak a kukába. A magyar családok évente 95 kg/fő papírhulladékot dobnak a szemétbe. Ezért idén a Mikulás újrahasznosított papírt, természetes anyagokból készült szövetet és fenntartható, biológiailag lebomló csomagolóanyagot használ majd" - szól az akció közleménye.

Senki ne dobja ki megunt játékát

A szervezők arra is felhívják a gyerekek és a szülők figyelmét, hogy ne dobják ki a megunt, használt játékaikat. Hozzák inkább el azokat a Mikulás reggelijére. Az összegyűjtött játékokat a Magyar Vöröskereszt segítségével hasznosítják majd újra. Olyan gyerekek kapják meg az ajándékokat, akiknek e segítség nélkül nem lenne meglepetés a fa alatt. Sőt, a cukrászdákban elfogyasztott teák ára is jótékony célt szolgál. A forró finomságok árából játékokat, mesekönyveket vásárolnak a gyerekek számára. Természetesen olyanokat, amelyeket újrahasznosított papírra nyomtattak.

Brüsszelnek is üzenhetnek a hét éves gyerekek

A tíz állomásos Mikulás-roadshow további érdekessége, hogy a gyerekek kívánságlistát is írhatnak arról, hogy mit kívánnak a felnőttektől annak érdekében, hogy megvédjék a Földet a klímaváltozástól. A kisiskolások a felnőttek figyelmét arra a hívhatják fel a Mikulás segítségével, hogy bolygónk nem csak a felnőtteké, azt csak unokáiktól kapták kölcsön. A leveleket, rajzokat a Mikulás eljuttatja az EU parlamentjébe is. A szervezők azt tervezik, hogy a magyar gyerekek üzeneteit további hét ország gyermekeinek leveleivel együtt juttatják el Brüsszelbe egy most zajló uniós környezetvédelmi program segítségével. – mondta el lapunknak az „Egy csésze szeretet” kampány egyik szervezője Éskovács Péter.

A december 01-22. között zajló eseményt már most számos olyan cég támogatja, amely fontosnak tartja, hogy csökkentse ökológiai lábnyomát. Ugyanakkor további szervezetek, környezettudatos cégek csatlakozását várják a zöld akcióhoz. – tette hozzá Varga Dorina, az A-Z Produkció Kft. munkatársa. 

A Mikulás jótékonysági rendezvényeit évek óta több élelmiszer-ipari márka támogatja. Az elmúlt években a Rama margarin gyártója (Upfield Hungária Kft.) és az Unilever Magyarország Kft. égisze alatt forgalmazott márkák voltak az adventi akciósorozat legnagyobb támogatói. Idén több más környezetbarát céggel is együttműködnek majd a szervezők.